perjantai 15. tammikuuta 2016

#2 Jäinen tunti

Moikka!
Elikkä eilen oli ratsastus kekkolassa ja menin Noppiksella. Oli kauhean kylmä sää, mutta kyllä siellä tallissa hääräillen lempiponin kanssa unohti pakkasen!

Noppikselta loimet pois ja pieni harjaus ja kavioiden putsaus. Sitten satula ja loimi siihen päälle, koska Noppis clipattiin :). Sitten laitettiin suitset ja pistin itseni kuntoon ja päätin jättää toppatakin ratsastuksen ajaksi päällleni auki, koska oli todella kylmä.

No, tunti alkoi kivasti, sormet jäässä ja varpaat tippuu jalasta, mutta en päättänyt luovuttaa. Aluksi tietenkin mentiin alkukäynnit ja sen jälkeen alettiin siirtyä raviharjoituksiin. Menimme ympyrällä puoliympyrää ravia ja puoli käyntiä. Se sujui ihan hyvin, mutta Noppis reagoi pakkaseen kovalla vauhdilla, niin piti antaa vähän pidätettä, että vauhti olisi sopiva. Sitten vaihettiin suuntaa ja tehtiin sama toiseenkin suuntaan. Niiden jälkeen pidettiin tauko eli käyntiä pitkinohjin, että ponit saivat levähtää vauhdista ja tuntilaiset sai heilutella jäätyneitä jalkoja ja käsiä, että veri alkaisi kiertää. Muutamalla oli jo niin kylmä, että lähtivät kesken tunnin.

No me kolme vielä jäätiin sinne jatkamaan tuntia.

Aloitimme pohkeenväistöt ravissa. Ja pitkälläsivulla sai mennä laukkaa tai ravissa temponlisäystä. Itse menin vain temponlisäystä, koska poni oli muutenkin niin virkeällä ja nopealla päällä niin päätin olla innostamatta sitä lisää vauhtiin. Pohkeenväistöt ei mennyt mitenkään kauhen hyvin.. Poni ei oikeen kuunnellut pidätettä ja meni liian kovaa. Lopussa kuitenkin onnistui yksi pohkeenväistö. Niiden kälkeen oli vain loppukäynnit.

Tallissa otin vain Noppikselta kamat pois ja pistin loimet päälle. Harjasin vähän jalkoja lioista ja satulankohtaa (tietysti ennenkuin pistin loimet).
Sitten siitä vaan lähettiinkin kotiin ja syötiin vähän iltapalaa ja käytiin nukkumaan.

Sellanen päivä eilen. Ei mulla muuta.

Moikka!
- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti